Top coafuri pentru nuntă în 2023-2024

Descoperă cele mai apreciate coafuri de nuntă pentru 2023-2024! Inspiră-te pentru marele tău eveniment și alege look-ul perfect care îți va evidenția frumusețea.

19 Septembrie 2023

Când ziua mult așteptată a nunții bate la ușă, fiecare detaliu este important. Și, evident, coafura nu e o excepție. Coafurile de nuntă reprezintă unul dintre aspectele esențiale ale întregii apariții ale miresei.


Acestea trebuie să completeze rochia și, în același timp, să reflecte personalitatea și stilul său. În 2023, tendințele în materie de coafuri pentru mirese sunt extrem de diverse, oferind opțiuni pentru toate gusturile. 


Despre hairstyling și despre cum acesta poate să întregească cadrul de vis, în articolul următor. 


Hairstylist-ul perfect: Cum îl găsești?

Știi deja că ai nevoie de ajutor în direcția aceasta și, cu siguranță, ai deja conturat în mintea ta cum vrei să-ți fie aranjat părul pentru nuntă. Dar, nu întotdeauna găsești acea persoană care să fie pe aceeași lungime de undă cu tine. Tocmai din acest motiv, este important să faci un research cu mare atenție. Mai exact:

 • Urmărește pe rețelele de socializare persoanele care lucrează în domeniu și consideri că fac o treabă bună. 


  Marea majoritatea a timpului o petrecem pe Instagram și pe TikTok, surse valoroase pentru aceste nevoi. Și atunci de ce să nu profităm de aceste instrumente pentru a găsi hairstylist-ul de care avem atât de mare nevoie? Partea bună este că ai acces cu ușurință la recenzii și evaluări. În acest fel, poți să descoperi informații prețioase despre experiența altor mirese.


 • Cere recomandări. 


  Dacă ai fost recent la o nuntă și ți-a plăcut felul în care mireasa avea prins părul, nu ezita să o întrebi cu cine a lucrat. De asemenea, în cercul tău de prieteni discută deschis despre acest subiect foarte important pentru tine și fă research amănunțit după ce obții recomandările. 


Cum spuneam, cercetarea detaliată este importantă. Astfel, studiază portofoliul online al hairstylist-ului care-ți face cu ochiul și vezi dacă stilul lui se potrivește cu viziunea ta. 

Nu uita că fiecare experiență este diferită. Tocmai din acest motiv, nu ar trebui să te bazezi în întregime pe informațiile primite din partea oamenilor din jur. 


Inspirație pentru coafurile de nuntă pentru păr scurt 


Pentru miresele care au părul scurt,  opțiunile includ coafuri simple, cum ar fi coafura minimalistă cu voal subțire sau coafura bob simplă, dar sofisticată. Bretonul asimetric poate adăuga o notă de originalitate și eleganță unei coafuri moderne. 


Astfel, părul scurt poate fi foarte elegant și feminin, iar pentru o nuntă, există numeroase opțiuni de coafuri care să se potrivească. Iată câteva idei:


 1. Bucle lejere: Dacă ai bucle naturale sau dorești să-ți creezi niște bucle noi, acest lucru poate adăuga o notă romantică coafurii tale pentru nuntă. Folosește un produs de fixare pentru a menține buclele în formă.


Sursa: https://ro.pinterest.com/pin/589408669998461667/


 1. Bob asimetric: Dacă ai un bob asimetric sau tunsori scurte, poți adăuga textură și volum cu ajutorul unui produs de styling. Această coafură modernă este perfectă pentru o nuntă mai non-conformistă.


Sursa: https://ro.pinterest.com/pin/1118018676221407415/


 1. Coafura scurtă și netedă cu accesorii strălucitoare: Pentru un look simplu și modern, poți să alegi o coafură scurtă și netedă. Acest stil este perfect pentru a evidenția o rochie de mireasă cu linii curate și minimaliste. Pentru a adăuga un strop de eleganță, poți folosi accesorii strălucitoare, precum agrafe sau pene, care să aducă un plus de strălucire și glamour.

Sursa: https://ro.pinterest.com/pin/697213586086609655/


Coafurile de nuntă pentru părul mediu - echilibru între versatilitate și gestionare ușoară


Venim către tine cu câteva propuneri de coafuri pentru nuntă pentru părul de lungime medie:

 1. Coafură cu coc jos și bucle: Un coc dezordonat este o opțiune populară pentru fetele cu părul de lungime medie. Părul poate fi strâns într-un coc dezordonat sau semi-dezordonat care adaugă o notă boemă și naturală aspectului miresei. 


  P.S -  Adaugă flori naturale sau agrafe de păr pentru accentuarea look-ului.


Sursa: https://ro.pinterest.com/pin/112449321937802543/


 1. Bucle romantice cu jumătate de sus prinsă: Acest stil elegant îmbină farmecul buclelor romantice cu o jumătate superioară prinsă. Pentru a crea acest aspect, ondulează părul cu un ondulator pentru a obține bucle moi și apoi prinde partea de sus a părului într-un coc sau într-o coafură în stil half-up, folosind accesorii pentru păr, cum ar fi cleme decorative sau un voal.


Sursă: https://ro.pinterest.com/pin/3025924741436412/


 1. Coafura cu împletituri încrucișate: Împletiturile încrucișate sunt o opțiune creativă și elegantă pentru părul de lungime medie. Această coafură implică împletirea secțiunilor de păr și fixarea lor în partea din spate sau pe unul dintre umeri. În plus, poate fi personalizată în funcție de preferințe, iar împletiturile pot fi decorate cu perle, flori sau alte accesorii.


Sursa: https://ro.pinterest.com/pin/623818985908527780/


Coafuri de nuntă pentru păr lung

Pentru un aspect boem și romantic, poți alege părul lung și ondulat cu o coroană de flori naturale sau artificiale. 

Buclele moi și romantice, cocurile desfăcute cu accesorii strălucitoare, părul prins în șiraguri de perle sau cozi de cal elegante cu bucle moi sunt doar câteva dintre opțiunile ideale pentru miresele care caută un look tradițional și sofisticat.  Iată și câteva idei:

 1. Coafură cu bucle boho: Buclele lejere sau onduleurile dau un aer boem și romantic coafurii tale. Poți adăuga flori sau accesorii pentru păr pentru un look mai boho.


Sursă: https://ro.pinterest.com/pin/288371182406643945/


 1. Coafura cu codițe împletite: Codițele împletite sau împletituri laterale pot adăuga un element de eleganță și sunt perfecte pentru un stil rustic sau vintage.


Sursă: https://ro.pinterest.com/pin/64176363431893390/


 1. Coafură cu coc elegant: Un coc elegant sau un coc de tip chignon este o alegere clasică pentru o nuntă. Poți adăuga accesorii precum agrafe sau pietre strălucitoare pentru un efect wow.


Sursă: https://ro.pinterest.com/pin/655907133239248720/Coafurile simple pentru nuntă: un trend în creștere?


Nimeni nu-și dorește să piardă prea mult timp în salon și nici să depună prea mult efort. Mai ales într-o zi atât de importantă. Astfel, coafurile simple pentru nuntă au devenit din ce în ce mai populare în rândul mireselor și al invitaților. În locul coafurilor elaborate și complexe, multe femei optează pentru stiluri minimaliste care subliniază frumusețea naturală și se potrivesc cu ținutele lor.

De exemplu, un coc în partea de jos cu câteva șuvițe lejere lăsate pe față poate oferi un aer romantic și nepretențios. Împletiturile, fie ele simple sau în formă de coroană în jurul capului, adaugă un touch boem și sunt ideale pentru nunțile în aer liber. De asemenea, părul lăsat liber, cu valuri ușoare realizate cu ondulatorul sau placa, poate fi la fel de impresionant, mai ales atunci când este accesorizat cu o baretă delicată sau cu flori naturale. Secretul stă într-o coafură care să reflecte personalitatea femeii și să se potrivească armonios cu restul aspectului ei.

Așadar, indiferent de preferințele personale, în 2023-2024 ai la dispoziție o gamă largă de opțiuni pentru coafurile de nuntă. 

Alege hairstyling-ul care ți se potrivește cel mai bine în funcție de forma feței, tipul de păr și tema nunții. Un hairstylist profesionist va ști întotdeauna ce coafură ți se potrivește în funcție de trăsăturile tale. Cu o coafură perfect aleasă, vei străluci în ziua cea mare.