Ce fel de muzică îți dorești la nunta voastră?

Faptul că muzica este sarea și piperul unei nunți reușite este deja binecunoscut, fiind unul dintre cele mai importante elemente ale petrecerii.

25 Aprilie 2022

Odată ce ați stabilit locația și bugetul de care dispuneți, probabil ca v-ați pus întrebarea dacă petrecerea să aibă momente cu muzica live, sau să apelaţi la un DJ, pentru că dorinţa generală este ca toți invitații să stea pe ringul de dans toată noaptea şi să se simtă bine. Este necesar ca ambii parteneri să se decidă asupra genurilor de muzică preferate, însă un alt indiciu de care este musai să țineți cont este ca muzica de la nuntă să se plieze și pe gusturile invitaţilor. Recomandarea noastră este să aveți în vedere crearea unui playlist cât mai variat, dar care să nu se abată de la tematica nunții voastre.

Caută formații / DJ în catalogul nostru de furnizori.

Vă sugerăm să vă creați un desfășurător al petrecerii de nuntă și să vă structurați acele momente cheie pe care doriți să le marcați cu momente muzicale. Acestea ar putea fi: muzica de ambient și de deschidere a petrecerii, melodia pentru dansul mirilor, melodia preferată pentru momentul tortului, dar și intermezzo-urile muzicale în timp ce se servește masa.

Un alt aspect la îndemână este prezenţa unui amfitrion al petrecerii, sau un MC, ce va avea rolul să anime atmosfera și să introducă momentele cheie sau pe cele artistice. Dacă bugetul va permite să faceți și acest lucru, este un nice to have pentru un plus de autenticitate.


Formația Ardelenii Brașov

Muzică live vs DJ

Muzică live:

- Are avantajul de a crea o atmosferă de concert, mai ales pentru cei care sunt pasionați de acest lucru.

- Pe piață există o varietate de trupe, specializate in petreceri de nuntă, care cântă atât cover-uri ale celor mai iubite evergreen-uri, dar și compoziţii propri.

- Majoritatea trupelor au în componenţa lor, sau colaborează cu artiști care cântă şi muzică populară – atât de îndrăgită de persoanele precum părinții, sau bunicii. Dacă vă hotărati că vreți o nuntă cu momente muzicale variate, puteți opta și pentru un astfel de performance.

- Un alt lucru fain este atmosfera pe care o creează un band prin contactul permanent cu participanţii la nuntă, creând un moment memorabil, un spectacol live direct pe ringul de dans.

- Pentru a trece în revistă și un dezavantaj al muzicii live la o nuntă, ne putem gândi la costuri, care diferă în funcție de varietatea de servicii oferite și de cele mai multe ori nu sunt mici. Dacă bugetul nu vă permite să aveți un band cu o componenţă complexă, puteți opta doar pentru un anumit moment cu muzică live, fie că este vorba de cover-uri, de muzică populară, sau de muzică clasică.


Fantasy Band

Hey, Mister DJ, put a record on:

- DJ-ul are un playlist bine pregătit cu foarte multe melodii, din perioade diferite, ce vor satisface toate gusturile, astfel toți invitații, de la mic la mare se vor simți în largul lor și vor dansa.

- Majoritatea DJ-ilor sunt persoane cu experiență și au și calități de MC, așa încât va anima petrecerea, chiar din faţa platanelor.

- Pentru iubitorii de retro și care adoptă un stil mai nonconformist, muzica poate fi pusă direct de pe vinyl, folosind un sistem audio adecvat.

- Este mai puţin costisitor, se încadrează în bugetul setat.

- Ca dezavantaj al unui moment cu DJ la nuntă, ar fi lipsa elementului ce ține de show-ul oferit de un band care cântă live.


DJ MC Cristian Niculici

Tips: de verificat dacă locația unde va avea loc petrecerea dispune de suficient spaţiu și dacă permite amplasarea unei scene, în cazul în care vă doriți o trupă cu muzică live.

Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să vă urăm să vă iubiți în continuare la fel de mult și să faceți în așa fel încât cea mai importantă petrecere din viaţa voastră să fie una de vis, atât pentru voi, cât și pentru invitații voștri.