Modele de make-up pentru nuntă și cununie civilă

Descoperă tendințele anului și găsește modelele de make-up potrivite, care te vor face să strălucești în cea mai importantă zi din viața ta.

23 Noiembrie 2023

În ziua nunții tale, vrei să arăți și să te simți cât mai specială posibil. Un aspect important al acestui proces este make-up-ul de nuntă. 


Indiferent dacă optezi pentru o nuntă tradițională sau o simplă cununie civilă, machiajul este un element cheie pentru a-ți evidenția frumusețea naturală și pentru a te simți încrezătoare în ziua cea mare. 


În articolul următor vom vedea în detaliu la ce variante de make-up putem apela care te vor inspira să strălucești în această zi magică. 


Cum să strălucești la nuntă și la cununia civilă prin alegerea machiajului potrivit


Ritualul de make-up al unei mirese este un proces special și important, conceput pentru a sublinia frumusețea naturală a miresei și pentru a-i conferi un aspect strălucitor și impecabil în ziua cea mare. Iată câteva idei despre acest ritual:


Consultare prealabilă: 


Înainte de ziua nunții, mireasa ar trebui să aibă o consultație prealabilă cu un make-up artist pe care și l-a ales în baza unui research,  pentru a discuta preferințele, tipul de piele și aspectul dorit. Aceasta este o etapă esențială pentru a asigura că make-up-ul se potrivește perfect.


Frumusețe naturală: 


Multe mirese optează pentru un machiaj care evidențiază frumusețea lor naturală. Acest stil constă într-un ten proaspăt și luminos, gene lungi și definirea delicată a trăsăturilor faciale.


Piele impecabilă


Un ten impecabil este esențial în ziua nunții. Utilizarea corectoarelor și a fondului de ten pentru a uniformiza pielea și a ascunde eventuale imperfecțiuni este o parte crucială a ritualului de make-up.


Make-up durabil: 


Pentru a asigura că make-up-ul rezistă pe tot parcursul zilei și al nopții, este important să se folosească produse de calitate și să se aplice o pudră de fixare. Acest aspect este esențial pentru a menține un aspect proaspăt și impecabil.


Conturare delicată: 


Conturarea delicată a trăsăturilor cheie, cum ar fi pomeții și nasul, poate adăuga dimensiune feței miresei fără a părea exagerat. Această tehnică subliniază frumusețea naturală.


Probe anterioare: 


Este recomandat ca mireasa să facă o probă de make-up înainte de ziua nunții pentru a se asigura că este mulțumită cu aspectul final și pentru a face eventuale ajustări.Foto sursă: https://ro.pinterest.com/pin/500603314842298967/


Îngrijirea prealabilă a pielii: 


Un ritual de make-up eficient începe cu o pregătire adecvată a pielii. Hidratarea și curățarea corespunzătoare a pielii în săptămânile premergătoare nunții contribuie la un ten sănătos și radiant.


Urmărirea trendurilor de make-up: 


Miresele pot alege să îmbrățișeze ultimele tendințe în machiaj, precum tehnica "strobing" pentru evidențierea strategică a anumitor zone ale feței.
8 idei pentru make-up-ul de nuntă


Machiaj natural și luminos


Pentru o nuntă sau cununie civilă, machiajul natural și luminos este întotdeauna o alegere populară. Această abordare accentuează frumusețea ta naturală, evidențiind trăsăturile fără a părea exagerat. Optează pentru nuanțe calde de maro, bej și roz pentru ochi, iar buzele pot fi accentuate cu un ruj într-o nuanță naturală.Foto sursă: https://ro.pinterest.com/pin/316377942587409258/


Make-up clasic Smokey Eyes


Smokey eyes reprezintă o opțiune clasică care adaugă dramatism machiajului tău de nuntă. Poți alege o paletă de culori în tonuri de gri, maro sau negru, în funcție de tema evenimentului și de culoarea rochiei tale. Acest tip de machiaj pune în evidență frumusețea ochilor și adaugă o notă sofisticată ținutei tale.
Machiaj vintage sau retro


Dacă îți place aspectul retro, poți opta pentru un machiaj inspirat din anii '20, '50 sau '60. Buzele roșii și conturarea ochilor cu ajutorul tusului în stil cat-eye pot aduce o notă de eleganță și glamour la nuntă sau cununia civilă. Alege culori pastelate pentru pleoape și pomeți pentru a completa look-ul vintage.


Make-up romantic cu nuanțe de piersică


Pentru o nuntă în tonuri pastelate, un machiaj romantic cu nuanțe de piersică poate fi alegerea perfectă. Aceste culori calde și delicate adaugă o aură romantică întregii apariții. Ochi în tonuri de piersică, blush delicat și buze nude completează acest look proaspăt și feminin.


Machiaj bohemian chic


Dacă alegi o cununie civilă în aer liber sau o nuntă cu tematică boemă, un machiaj boemian chic poate fi alegerea potrivită. Folosește nuanțe naturale, texturi ușoare și adaugă detalii subtile, cum ar fi bijuterii de față sau tatuaje temporare, pentru a crea un look boem relaxat și elegant.


Make-up iluminat și conturat


Un machiaj iluminat și conturat este ideal pentru evidențierea și definirea trăsăturilor tale. Folosește iluminator pentru a pune în evidență zona pomeților, colțurile interioare ale ochilor și arcul buzelor. Conturează ușor pentru a adăuga definire și profunzime. Acest tip de machiaj este perfect pentru a evidenția frumusețea naturală a feței tale.


Machiaj monocromatic


O altă tendință în machiajul de nuntă este machiajul monocromatic, unde aceleași nuanțe sunt folosite pe ochi, obraz și buze. Alege o culoare care să se potrivească cu paleta evenimentului și aplic-o în diferite intensități pentru a crea un look coerent și elegant.Foto sursă: https://ro.pinterest.com/pin/2392606044211170/


Make-up fresh și dewy


Pentru o apariție proaspătă și naturală, inspirată de trendul "dewy", poți folosi produse cu texturi lichide și iluminatoare pentru a obține un aspect fresh și luminos. Acest machiaj subliniază hidratarea pielii și oferă un efect de strălucire sănătoasă.Foto sursă: https://ro.pinterest.com/pin/119345458867636781/Cert este că, indiferent de modelul de make-up ales pentru nuntă sau cununie civilă, este esențial să te simți confortabil și autentic în pielea ta în ziua evenimentului. 


Consultă-te cu un specialist în machiaj pentru a găsi stilul care se potrivește cel mai bine personalității tale și pentru a te asigura că vei străluci în acest moment special al vieții tale. 


Fiecare femeie este frumoasă în felul ei, iar machiajul este doar o modalitate de a evidenția această frumusețe unică într-un mod extraordinar.

Verifică lista noastră de furnizori pentru servicii de înfrumusețare pentru nuntă.