În căutarea rochiei de mireasă pentru o nuntă de vis - Partea a II-a

Continuăm periplul căutării rochiei de mireasă cu o serie de pași cel puțin la fel de importanți.

05 Iunie 2022

Necunoscute sunt măsurile rochiei de mireasă

Pregătește-te mental să urci o măsură sau două față de ceea ce porți de obicei pentru rochia destinată celei mai importante zile din viața ta. În plus, marea majoritate a rochiilor de mireasă din showroomuri vor fi croite pe măsuri foarte mici. Nu fii dezamăgită și nu te considera vreo ciudată. Îmbracă modelele care te atrag și, dacă ți se potrivesc, ignoră cu totul numărul de pe etichetă. 

Notă: Nu pica în capcana de a-ți comanda o rochie cu câteva numere mai mici. Fă-o pe măsurile actuale și eventual, lasă-i niște extra spațiu pentru modificări! E mai ușor să micșorezi o rochie decât să încerci să o mărești. 

Setează-ți bugetul maxim

Chiar dacă nu e cel mai plăcut subiect, trebuie să vorbim și despre bani. E drept, mai întâi de toate, contează să te simți bine în ea și să fie “the one”, la fel ca alesul inimii tale. În cazul în care îți plătești singură rochia, tu ești cea care își setează limitele. Dacă cel care plătește este viitorul soț, socrul mare sau chiar tatăl, atunci asigură-te că râmâi în parametrii optimi privind prețul rochiei. Păstrează bugetul pe cât posibil sau, în cazul în care rochia perfectă depășește suma alocată, acoperă diferența din banii tăi. 


Avangarde Brides

Sună la saloanele cu rochii dinainte și fă-ți o programare

În cercetările tale inițiale, selectează locațiile ale căror stiluri/ designuri îți plac, întreabă dacă au măsura ta, dacă se ocupă si de modificări în caz de nevoie și fă-ți o programare din timp. Experiența va fi mult mai plăcută atunci când vii la magazin cu programare și în general, marea majoritate a atelierelor cu rochii de mireasă au această cerință.

Ia un loc atunci când faci proba 

Dacă ai o rochie superbă și ți se pare că totul e perfect, însă nu ai nicio șansă de a sta jos pe tot parcursul serii, vei fi o mireasă bibelou. Și cum asta nu e tocmai ceea ce-ți dorești, testează rochia așezându-te pe un scaun atunci când o probezi. Nu uita de aspectul cel mai important: confortul tău de-a lungul nunții. Un lucru ce nu trebuie neglijat!

Probează, probează, probează!

Fii pregătită să probezi o mulțime de modele, însă fă-ți un shortlist de 4-5 piese preferate. În felul acesta, alegerea ta va fi mult mai ușoară. Te poți baza și pe sfaturile mamei, celei mai bune prietene sau chiar și asistentelor din magazin. 

Îți dorim spor la încercat și nu uita să te distrezi!