Cum alegem tortul de nuntă?

Tortul este adesea cea mai dulce parte a nunții pe care toți invitații o așteaptă cu nerăbdare, și care de obicei marchează încheierea dulce a unui eveniment reușit.

04 Ianuarie 2023

Dar cu atât de multe opțiuni de aromă, umplutură, glazură și design dintre care să alegi, cum alegi tortul de nuntă perfect pentru ziua ta cea mare?

În primul rând, ia în considerare gusturile, stilul tău personal și tema generală sau schema de culori a nunții tale.

Un tort clasic alb cu etaje, cu detalii florale delicate, s-ar putea potrivi perfect cu o petrecere formală tradițională, în timp ce un tort colorat și distractiv ar putea fi potrivirea perfectă pentru o sărbătoare jucăușă de vară în aer liber.

Apoi, gândește-te la dimensiunea nunții tale și la bugetul tău.

Un tort mare, cu mai multe niveluri ar putea fi impresionant, dar poate să nu fie necesar (sau fezabil din punct de vedere financiar) dacă numărul de invitați este mic. Pe de altă parte, dacă aveți o nuntă mare, un tort simplu, dar elegant, cu un singur nivel, poate să nu fie suficient pentru a vă hrăni toți invitații. În orice caz, nu trebuie să vă faceți prea multe griji despre acest aspect, căci consultanții de la cofetărie vor fi alături de voi și vă vor ghida în alegerea dimensiunii potrivite pentru evenimentul vostru.

Degustarea de torturi de la diferite cofetării este cea mai bună modalitate de a găsi potrivirea perfectă.

Nu vă fie teamă să încercați câteva arome și umpluturi diferite pentru a vedea ce vă place cel mai mult. Și nu uitați să luați în considerare orice restricții alimentare sau alergii pe care oaspeții voștri le pot avea - multe cofetării oferă opțiuni pentru prăjituri fără gluten, fără nuci și vegane.

Indiferent ce alegeți, amintiți-vă că tortul de nuntă este doar o mică parte din ziua voastră specială. Așa că distrează-te cu el și alege un tort de care tu și partenerul tău să te bucuri cu adevărat!


Există multe tipuri diferite de torturi de nuntă din care să alegeți.

Iată câteva tipuri populare de prăjituri de nuntă:


Torturi pe etaje:

Acestea sunt cele mai tradiționale tipuri de prăjituri de nuntă, cu mai multe straturi de tort stivuite unul peste altul și separate prin straturi de glazură sau umplutură. Prăjiturile pe etaje pot fi rotunde sau pătrate și pot avea oriunde de la două până la șapte sau mai multe straturi.

Torturi goale:


Aceste torturi devin din ce în ce mai populare și se caracterizează prin aspectul lor nefinisat. Torturile goale au o cantitate minimă de glazură la exterior, permițând să fie vizibile straturile de tort și umplutura.

Torturi semi-goale:

Aceste torturi sunt similare cu torturile goale, dar au un strat puțin mai gros de glazură la exterior. Acest lucru permite un pic mai mult decor, păstrând în același timp aspectul neterminat.

Torturi cu cremă de unt:

Aceste torturi sunt glazurate cu un strat gros de cremă de unt, care poate fi netezită pentru un finisaj elegant sau texturată pentru un aspect mai tradițional. Torturile cu cremă de unt pot avea orice aromă și pot fi decorate cu o varietate de tehnici.

Torturi cu fondant:

Aceste torturi sunt acoperite cu un strat de pastă de zahăr netedă, elastică, numită fondant, care poate fi modelată într-o varietate de modele. Torturile cu fondant pot fi foarte elegante și sunt o alegere populară pentru nunțile formale.

Mai multe mini torturi:

în loc de un singur tort mare, unele cupluri optează pentru o colecție de prăjituri mai mici, în diverse arome și modele. Acest lucru permite oaspeților să încerce o varietate de prăjituri diferite și poate fi o alternativă distractivă și unică la un tort de nuntă tradițional. Doar fiți atenți ca numărul de mini torturi să fie cel puțin egal cu numărul invitaților voștri.