Ce fel de mărturii de nuntă pregatești pentru invitați?

În ultimii ani, mărturiile au devenit un laitmotiv la toate petrecerile de nuntă.

30 Mai 2022

Noi am făcut o categorisire ale mărturiilor ce pot fi oferite la nuntă și vă invităm să aruncați un ochi peste ele, pentru inspirație.

Tipuri de mărturii:

- Alimente - poate fi o cutie de bomboane mai fancy, o delicatesă de tipul hors d'oeuvres sau ceva homemade, făcut de miri, cum ar fi o dulceaţă / un gem mai special (ardei iute, pere şi vanilie), o prăjitură,  o sticlă de vin cu etichetă personalizată.

- Decorațiuni - un mic suvenir care sa le aducă aminte invitaţilor de petrecerea fabuloasă la care au luat parte. Poate fi un mic bibelou de bun gust, într-o reprezentare drăguță, fără detalii împopoţonate, o icoană in miniatură, sticluţe cu ceai aromat, săpun sau bombe de baie handmade, o lumânare parfumată personalizată.

- Plante - puteți alege un ghiveci cu o plantă decorativă, un aranjament sau chiar semințe de flori pentru plantat. Foarte la modă sunt și terariile (acele boluri de sticlă ce conțin plante, de obicei suculente, nisip colorat și pietre).

- Un obiect care să amintească de cei doi miri sau care să vină în ajutorul petrecăreților: un deschizator de sticle, kit antimahmureală, voucher de băutură, artificii, felicitări antistres de desenat, săculeţi cu lavandă, un set de șah în miniatură, un vinyl, semn de carte cu un mesaj drăguț.

Pentru un plus de creativitate, vă recomandăm să îmbinați două dintre categoriile menționate mai sus: exemplu - o prăjitură și o mini plantă sau un borcan de dulceaţă și un pliculeţ cu semințe de plantat.

Vă sfătuim să evitați clișeele precum: solniţe, bibelouri kitsch-oase, brelocuri, obiecte inutile sau alte elemente pentru decor, care sunt deja depăşite atunci când vine vorba de tendințe și bun gust.


Lumânări handmade

Dacă niciuna dintre ideile de mai sus nu vă surâde, propunerea pentru planul de rezervă este închirierea unei cabine foto (photobooth), unde invitații să se distreze probând diferite costume haiose și props-uri pe măsură și vor pleca acasă cu o amintire simpatică. Pont: pozele de la photobooth sunt de obicei imprimate pe hârtie magnetică, iar acestea pot fi păstrate fie pe frigider, fie pe un mood board.

Încă un pont mic, dar cu un efect deosebit este expunerea unui carnet de mărturii, în care invitații să lase câte un gând bun pentru miri. Iar dacă vă doriți să fiți și mai creativi de atât, puteți folosi un panou alb pe care este desenat doar un trunchi de copac, iar invitații își pot lăsa amprentele degetelor sau a palmelor cu vopsea colorată, creând astfel coroana unui arbore, învăluit de prietenie şi energie pozitivă. Acesta poate fi un prim element pentru decor, pe care să îl păstrați în noul vostru cuib împreună.