Ce faci când nu te poți decide asupra rochiei de mireasă?

Ai vazut multe ținute de mireasă! Ai văzut modele variate, toate strălucitoare, îți iau ochii, dar niciuna nu este perfecta. Ce poți să faci?

06 Octombrie 2022

Pentru că știm că este cea mai grea alegere în organizarea nunții, am pregătit câteva idei care sperăm să îți facă decizia mai ușoara.


Este normal ca multe din rochiile expuse să nu ți se potrivească perfect. Dar în magazinele de prezentare există persoane specializate care te pot ajuta. Un consultant al magazinului are metode variate prin care îți sugerează cum vei arăta într-o rochie de mireasă, ajustată dupa silueta ta! Astfel modificarea rochiei de mireasă se poate face conform dorințelor tale: mâneci scurtate, adăugarea dantelei, scoaterea acesteia, scurtarea, ajustarea taliei, totul e posibil. Bineînțeles, contra cost. Dar există și magazine care oferă ajustări incluse în preț. Amintește-ți: persoana care face modificările rochiei este un adevărat specialist! Va face ca rochia să-ți vină perfect, să se plieze pe silueta ta, să te pună în evidență, sa fii cea mai frumoasă variantă a ta!


Alege o singură trăsătură, uită de rest! Poate ai in minte o mulțime de criterii referitoare la rochie. Renunță la mult! Alege ce e important! Păstrează trăsătura pe care o consideri cea mai importantă: silueta de sirena, decolteu generos, voal brodat, mâneci transparente, lipsa acestora…etc. urmărește această trăsătură dominantă și extrage din multitudinea rochiilor cele care se potrivesc dorinței majore. Poți fi uimită și plăcut surprinsă de ce găsești! Pot exista modele la care nu te-ai gândit, dar care acum ți se par perfecte!


În loc să privești, încearcă să simți!  Uită despre detalii minuscule, ce se pot aranja cu ajutorul croitoreselor si a consultanței direct in magazin! Gândește și altfel! Cum te simți în acea rochie? Te simți strălucitoare, feminină, atrăgătoare sau interesantă?  Împărtășind aceste gânduri cu cea care vinde rochia de mireasă, vei fi în stare să faci modificări, să ajustezi, să-ți completezi acele sentimente, până ce rochia îți vine perfect, te definește, este ceea ce ai căutat: se potrivește stilului tău, siluetei tale, și bineînțeles bugetului tău.


Nu lua multe persoane cu tine când îți alegi rochia de mireasa!

Părerile multiple te vor distrage de la dorința ta, intervențiile multiple și de cele mai multe ori neavizate din punct de vedere profesional. Te vor încurca și obosita fiind, nu te vei putea concentra. Astfel, pentru o alegere bună ia-ți o persoană apropiată, cel mult două. Asigură-te ca sunt persoane lejere, care te lasă să te exprimi, să alegi după dorințele tale, după personalitatea ta.


Ia în considerare accesoriile. 

Acestea pot schimba sau conduce o rochie simplă înspre una uimitoare sau pot îmbogăți aspectul dându-i strălucire. Poți cere un sfat consultantului magazinului în privința accesoriilor. Te va îndruma cu siguranță înspre strălucire cu profesionalism și experiență.


Ia o pauză de internet!

Internetul poate fi un loc bun pentru a găsi rochia perfectă, dar în același timp te și poate înnebuni de la atâtea opțiuni. S-ar putea să găsești o rochie pe care o adori, dar după să deschizi Instagram sau Pinterest și să te îndrăgostești de o rochie complet diferită, urmând ca apoi să te îndoiești de alegerea ta inițială. Pentru că tot procesul acesta se poate derula la infinit, îți recomandăm ca odată ce ai găsit rochia, să ai încredere în alegerea ta și să nu te mai uiți pe internet dupa alte rochii.


Poți căuta să ieși din tipar.

Rochia de mireasă fie că este tradițională, elegantă, sofisticată, diafană…etc.,  poate avea și o formă sau o culoare deosebită, care poate sări puțin din tiparul cunoscut, care te poate atrage surprinzător. Dacă simți că rochiile tradiționale nu te caracterizează, nu ezita să alegi forme noi sau culori care să te lumineze!Alegerea îți aparține, în fiecare clipă!


Fie ca alegi o rochie tradițională, una modernă sau non-conformistă, rochia de mireasă rămâne un element de poveste. Alege-o cu grijă, cu inima și cu cei  dragi lângă tine.