Există foarte puține reguli când vine vorba de propuneri de căsătorie. O propunere reușită poate fi spontană sau planificată la minut, acasă sau într-o locație îndepărtată, simplă sau elaborată.
Pentru a te asigura că obții răspunsul dorit, evita să propui în aceste perioade:
Când partenera ta este distrasă.
Există momente în care partenera ta va fi intens concentrată asupra unei sarcini sau a unui eveniment - un concert pe care l-a așteptat luni de zile, un proiect care necesită atenție, etc. Noi îți recomandăm să lași partenera să se bucure de eveniment după care găsește un moment bun să propui (de exemplu, ai putea să o faci la o cină romantică după concertul ei preferat). Vrei ca partenera ta să se concentreze complet asupra propunerii tale.
În timp ce sărbătoriți pe altcineva.
De exemplu, nu pune întrebarea la nunta celui mai bun prieten de-al tău. Lasă ruda sau prietenul să fie în centrul atenției și salvează-ți propunerea pentru o altă dată.
Un moment deosebit de trist sau stresant pentru partenera ta.
S-ar putea să crezi că propunerea într-un moment trist sau stresant (de exemplu, după o moartea în familie, o boală, un accident de mașină etc.) ți-ar putea „înveseli” partenera, dar poate avea efectul opus. Când emoțiile negative precum furia, frica sau tristețea sunt la un nivel maxim, poate fi dificil pentru o persoană să schimbe complet viteza și să sărbătorească ceva pozitiv. Lasă-i partenerei timp să se recupereze după o experiență dificilă înainte de a pune întrebarea.
În timpul unui eveniment legat de muncă.
În majoritatea cazurilor, nu este cea mai bună idee să amesteci afacerea cu treburile personale. Încearcă să eviți să propui într-un timp deosebit de stresant la birou. Este posibil ca partenera ta să nu poată sărbători pe deplin logodna dacă trebuie să se îndrepte spre birou imediat după ce a spus „da”.
Când nu este un moment potrivit pentru tine.
Propunerea poate fi stresantă, dar în cele din urmă ar trebui să fie o experiență plăcută atât pentru tine, cât și pentru partenera ta. Dacă circumstanțele, indiferent dacă te simțiți stresat, dacă ai de-a face cu o criză de muncă sau cu probleme familiale sau dacă stresează alt motiv, te vor împiedica să te concentrezi pe partenera ta și să fiți cu adevărat fericiți în timpul propunerii, îți recomandăm să aștepți. Așteptarea momentului potrivit pentru a propune va face experiența mult mai dulce.
În cursul sau imediat după o ceartă.
Dacă tu și partenera ta sunteți în mijlocul unui dezacord, indiferent dacă este vorba de o ceartă minoră sau ceva major, nu propune doar să „îmbunătățești lucrurile”. Tu și partenera ta ar trebui să vă rezolvați mai întâi problemele și să vă luați timp să vă „răcoriți” după o ceartă. Nu dorești ca partenera ta să aibă sentimente persistente de resentiment sau furie atunci când pui întrebarea - este posibil să nu primești răspunsul dorit.