Alegerea accesoriilor pentru nuntă (mire, mireasă, invitați)

Inspirație și sfaturi pentru accesoriile de nuntă: cum să alegi accesoriile perfecte pentru mire, mireasă și oaspeți, pentru un eveniment memorabil.

05 Decembrie 2023

Organizarea unei nunți implică multe decizii importante, iar alegerea accesoriilor potrivite este una dintre acestea. De la bijuterii și voaluri la butoni și papioane, fiecare detaliu contribuie la crearea unei atmosfere magice în ziua cea mare. 


Așadar, cum îți alegi accesoriile pentru nuntă pentru a te asigura că fiecare element se potrivește perfect? Vom explora această întrebare, acordând o atenție deosebită accesoriilor pentru mireasă, mire și invitați.

Accesorii pentru mireasă

Tiara și voalul:

Pentru o mireasă, tiara și voalul sunt elementele cheie ale ansamblului. În timp ce tiara adaugă un strop de eleganță și strălucire, voalul poate completa rochia și poate crea o aură misterioasă. 
Asigură-te că aceste accesorii de nuntă se potrivesc stilului rochiei și personalității tale.

Bijuteriile:

Colierul, cerceii și brățările sunt bijuterii esențiale pentru o mireasă. Alege bijuteriile care se potrivesc cu decolteul rochiei și cu stilul general al evenimentului. 


Dacă rochia ta este una simplă, poți opta pentru bijuterii mai elaborate, în timp ce o rochie cu detalii bogate poate fi completată cu accesorii mai discrete.

Bijuteriile pentru păr și agrafe:

Pentru a-ți aranja părul într-un mod elegant, poți să optezi pentru accesorii pentru păr precum broșe, diademe sau agrafe. 


Aceste detalii subtile adaugă un plus de sofisticare coafurii tale și se potrivesc de minune cu voalul sau cu o coafură mai simplă.


Buchetele de mână și poșetă:

Un buchet de mână și o poșetă potrivită completează ansamblul miresei. Asigură-te că aceste accesorii se potrivesc atât cu rochia, cât și cu tema generală a nunții. 


Poți alege flori care să reflecte personalitatea ta sau să fie în ton cu paleta de culori a evenimentului.


Accesorii pentru mire

Butoniere:

Butonierele sunt accesorii mici, dar importante pentru mire. Aceste floricele elegante sau mici aranjamente se prind de reverul sacoului și adaugă un detaliu rafinat ținutei mirelui. 
Alege flori care se potrivesc cu buchetul miresei pentru a crea o armonie vizuală.

Cravată și batistă:

Culorile cravatei și ale batistei mirelui ar trebui să se potrivească cu nuanțele din ținuta miresei și cu schema generală de culori a nunții. 


Alege materiale de calitate și nu uita să iei în considerare și accesoriile pentru pantofi, cum ar fi butonii de manșetă.


Ceas și butoni:

Un ceas elegant și butonii pot adăuga un plus de stil ținutei mirelui. Asigură-te că aceste accesorii pentru nuntă se potrivesc nu doar cu vestimentația, ci și cu personalitatea ta.

Accesorii de nuntă pentru invitați

Broșe și panglici pentru doamne:

Invitatele pot adăuga un plus de eleganță ținutei lor cu ajutorul unor broșe delicate sau a unor panglici elegante. Aceste accesorii pot completa rochia și pot adăuga o notă de originalitate.

Butoni pentru domni:

Bărbații invitați pot să adauge o notă subtilă de eleganță ținutei lor cu ajutorul butonilor de manșetă. Asigură-te că aceste detalii se potrivesc cu tema generală a nunții.